Eksamensforvirring

Advarsel: Det som følger er en lang og grinete tirade om hvordan jeg fikk en dårlig karakter. Om du ikke har tid til slikt melodramatisk bullshit, så har du min fulle forståelse og utgangen er i øverste høyre hjørne, merket X. 

Jeg fikk svaret på den siste eksamenen i dag. Resultatet var en E. På en skala fra A og ned til F, så er E ståkarakteren du ikke skryter av. Om noen spør deg hva du fikk på eksamenen, så sier du bare at du bestod, og så distraherer du personen ved å vri samtaletemaet over på været eller ved å sette fyr på noe.

Mest sannsynlig så fikk jeg akkurat det jeg fortjente, men fra mitt forvridde synspunkt så virker det som alt annet enn en rettferdig karakter. Det var en hjemmeeksamen, og vi skulle skrive en filmanalyse. Jeg brukte lang tid på den analysen. Jeg plukket ut analyseobjektet to måneder før levering, samlet informasjon som en manisk hamstrer, produserte, vurderte og redigerte teksten min til den var noe jeg kunne være stolt over å kalle min besvarelse.

Og så fikk jeg en E.

Akkurat nå så føles det som om noen driter på meg. De driter fra et så høyt hold at jeg ikke kan se dem, og dermed er den mest åpenbare konklusjonen at jeg dreit på meg selv. Men jeg tok en hver forholdsregel mot å drite på meg. Jeg brukte tettsittende undertøy, jeg spiste lavfiberkost og jeg fikk prostataen sjekket. Men her står jeg altså, helt neddritet, og lurer på hvordan det skjedde. End of shitty metaphor.

Jeg er sint og forvirret. Jeg elsker film, og kan analysere en film til det uendelige. Jeg velter meg i temaet hver dag, og ser i gjennomsnitt to filmer om dagen. Flere timer går med daglig til å se på filmrelaterte klipp og å lese artikler om film. Jeg startet jo til og med en filmanmeldergruppe, bare så jeg kunne analysere enda flere filmer! Å vite at noe har gått såpass galt på hjemmeeksamenen at jeg såvidt bestod, men å ikke vite hva eller hvordan jeg kunne ha gjort det bedre holder på å drive meg fra vettet.

I morgen så skal jeg gå og snakke med de eksamensansvarlige, men jeg forventer ikke å få noe mer informasjon ut av det. Et sted der ute sitter en eksaminator som tok et stykke tekst som jeg hadde flekket sjelen min på, vurderte det opp mot en mal og sa at det var såvidt passabelt. Jeg vil vite hvorfor, og hvis jeg ikke får svar så er det nok et slag mot troen min på film- og fjernsynsfag som et legitimt akademisk fag.

*Oppdatering*
Jeg fikk svar i dag, og eksaminatoren hadde noen gode begrunnelser for karaktersettingen, samt at hun var villig til å gå igjennom besvarelsen med meg, for hun hadde visst  fattet interesse for det jeg skrev, og hadde en del notater på det. Det var nøyaktig det jeg håpet på, og jeg er veldig lettet for at jeg fikk en forklaring. Hun sa også at det var "ekstremt usannsynlig" at jeg gikk ned i karakter hvis jeg klagde. Men jeg skal ikke klage, jeg har fått forklaringen jeg håpet på. Det viktigste for meg nå er å lære av feilene mine, så jeg ikke gjentar dem.

3 kommentarer

23.jun.2011 kl.11:16

du gjorde det dårlig, gjør det bedre neste gang. man får nemlig karakter etter innsats og kvalitet!

Henriette

23.jun.2011 kl.11:50

Du får sende inn en klage så får du begrunnelsen.

arcatus

23.jun.2011 kl.15:05

Jeg har sendt en mail til eksaminatoren, så jeg i det minste kan få en forklaring.

Skriv en ny kommentar

arcatus

arcatus

20, Lillehammer

Filmstudent og urokråke.

Kategorier

Arkiv

hits