Tanker før Harry Potter-finalen

Den er her snart. Siste del av den siste filmen i serien som jeg har fulgt i ti år nå. Vår generasjons magiske epos. Og anmeldelsene er snart ute og. Men jeg kommer ikke til å lese noen av dem. Jeg har mine forventninger til Harry Potter and the Deathly Hallows: del 2. Om de blir oppfylt så er det likegyldig om filmen står opp til konvensjonelle filmkriterier.

Her er noe av det jeg håper på å se:

-En trofast adaptering av boken. Dette er jo det viktigste av alt. Om dette er i boks så er det verdt kinobilletten alene.

-En avslutning som ikke er grimete eller sakkarinsøt. En liten balanseakt, siden boka filmen er basert på er mørkere enn en satanistbegravelse mot slutten. Likene hoper seg opp, og det kan friste å skru ned volden for å kunne beholde en lav aldersgrense. Men gjennom slutten så er det jo en stripe av optimisme, og jeg håper at filmskaperne har klart å fremstille den korrekt.

-Scener filmet for historiens skyld, ikke for 3D-effektene. Å se de første trailerne for HPATDHP2 var gøy når de skrev i liten skrift under at filmen ville bli vist i 2D "i utvalgte kinoer". Oh boy! 3D er ikke det fantastiske fortellerverktøyet vi trodde det kunne være, ikke helt enda ihvertfall. Akkurat nå så er det bare en gimmick, noe som trekker oppmerksomheten vekk fra det som virkelig betyr noe; historien. I tillegg så kreves det store mengder lys for å fremstille 3D riktig, og er det noe den siste filmen garantert kommer til å mangle, så er det lys.

 

SPOILERS AHOY!

 

-Harry Potter som voksen. Husker du det aller siste kapittelet i boka, der Harry, Hermine og Ronny sender sine egne barn av gårde med Galtvortekspressen? Det kom litt overraskende på, og noen vil kanskje si at det var supersakkarinsøtt, men jeg følte at jeg trengte det. Rowling hadde på det punktet drept halve rollebesetningen i sitt lille univers, og jeg måtte vite om det kom til å gå bra med resten. I tillegg så satte det en effektiv stopper for eventuelle oppfølgere. Harry har det bra, og ingenting som skjedde i mellom Voldemorts død og det siste kapittelet er verdt å fortelle. Hvis filmen klarer å gjenfortelle det siste kapittelet, så kan filmskaperne gjøre finalekampen akkurat så grimete og mørk som de bare vil.

Jeg håper at jeg får se disse fire tingene. Det er ikke garantert, men sjansen er stor. Filmen kommer til å gjøre det bra uansett, men jeg håper at ensemblet som nå skal bringe Harry Potter til sølvlerretet for siste gang har gjort det med sitt hele og fulle hjerte i det.

3 kommentarer

Matias - Enchanted Portraits

16.jul.2011 kl.20:22

Kan vi vente oss en anmeldelse?

Stian Pignon

17.jul.2011 kl.16:00

Jobber med den. Måtte bare innom Slottsfjell først.

Matias

17.jul.2011 kl.19:57

Sweet!

Skriv en ny kommentar

arcatus

arcatus

20, Lillehammer

Filmstudent og urokråke.

Kategorier

Arkiv

hits