Friends With Benefits

Det var en gang to veldig vakre mennesker. Ei jente som drømte om å bli en svane og en gutt som drømte om milliarder av dollar der andre kun drømte om millioner. Dette er historien om hvordan disse to veldig vakre menneskene fant hverandre, og hvordan de trengte en helaftens spillefilm for å finne ut at de kunne spleises uten noe større mén. Hvis "I Am Number Four" var filmekvivalenten til en hamburger så er "Friends With Benefits" cellofanpakket hurtigmat, men av den litt mer classy typen.


"Friends With No Strings Attached To The Benefits" 

"Friends With Benefits" er litt over en og en halv time med produktplasseringer, hule karakterer, skinnende overflater, mer produktplasseringer, greit skuespill fra Mila Kunis og Justin Timberlake, noen søte øyeblikk og klisjéer og metaklisjéer. Yup. Metaklisjéer. Smak på det ordet. Dette er en romantisk komedie hvor hovedkarakterene er møkk lei alle de tradisjonelle merkene på en romanse, og hopper rett til pulingsen. Og så blir det emosjonell oppbygning og konfrontasjon, før han og hun finner sammen til slutt, i den mest klisjéfylte slutten manusforfatterne kunne diske opp med.


"Sjå Justin! Schtøgge mennesker!"

Det er gode elementer her. Filmen er regissert av Will Gluck, mannen bak "Easy A". I tillegg til regi så sto han også for produksjonen. Og det merkes at han har virkelig prøvd å gi liv til det som ellers er et slapt manus spekket med name-dropping og produktplassering. Humor er en viktig bit her, for om "Friends With Benefits" har seriøse mangler i den romantiske avdelingen, så makter den å være småfrekk og morosam til tider. Dette med produktplasseringer er såpass tilstedeværende at det er bare å akseptere med en gang, så plager det deg ikke mer. Egentlig så har vel denne filmen et mer naturlig bilde av New York enn de fleste "Big Apple"-flicks, da New York er overmettet med reklame til det punktet at ingen bryr seg lenger.


Skal du avlegge et løfte om fri sex uten emosjonell involvering,og du trenger å begå helligbrøde i samme slengen? There's an app for that.

Men hva med hovedattraksjonene? Mila Kunis og Justin Timberlake leverer inn prestasjoner som er...greie. Rollene tilsier at de skal late som om de ikke er Kunis og Timberlake, to av de vakreste menneskene på den vestlige halvkule. Neida, de er Usikre Dylan og Emosjonelt Ustabile Jamie, to mennesker som liker å gjøre narr av romantiske klisjéer og som tror at de er så fordømt kule fordi de holder igjen følelsene sine. Det er en universell ironi at i denne filmen så toucher karakterene borti de overfladiske klisjéene og rykker tilbake fra dem som om de var pestbærere, men de elementære klisjéene består som føkkings granitt og sementerer denne filmen som det den er: Bare enda en halvgod romantisk komedie i en lang rekke med like halvgode RomComs. Gimmicken til "Friends With Benefits" var da at den skulle være ironisk, men om noen har holdt et øye med hipsterne de siste åra så burde det vites at det er ikke en garantert suksess om det ikke gjennomføres 100%.

Summa Summarum: Filmen starter bra, med frekk humor og karakterer som er likandes de første førti minuttene, men det bærer ikke til slutten og de originale aspektene må vike for en veldig klisjéfylt slutt. Ikke en forferdelig slutt, bare en ekstremt klisjéete. Man kan nesten si ironisk klisjéete. Terningkast tre.

Én kommentar

Matias - Enchanted Portraits

21.sep.2011 kl.22:16

Yup, that's about it.

Skriv en ny kommentar

hits