The Avengers 3D (2012)

The Avengers er en fordømt god kinoopplevelse, hvis du har gjort researchen din. Den har oppturer og nedturer, drama og innsikt, men mye vil være tapt på en kinogjenger som ikke har sett de forestående filmene i Marvels store Avengers-epos som begynte helt tilbake i 2008 med Iron Man. Om du kommer inn uten å ha gjort hjemmeleksa di så er faren der for at vil forbli ubeveget av det som er et stort og veldig underholdende klimaks til et fire år langt epos.


filmweb media

"Hulken, Robin Hood, Jernmannen, Samuel Jackson med piratlapp, The Human Torch, Scarlett Johansson og Hollywood-Thor ER Hevnerne!"

Hammer, meet shield

The Avengers er filmen som en hærskare av Marvel-fantaster har gått og ventet på siden Nick Fury steppet ut av skyggene etter rulleteksten i Iron Man og tilbød ham en jobb. Mye forventning, mye hype og skummelt lite informasjon om plottet, ut over at Loki slipper løs på en eller annen måte og forårsaker djevelskap igjen. Nå som jeg endelig har sett den så kan jeg trygt si at filmen er alt det traileren bygger den opp til å være: to timer og tolv minutter med voksenversjonene av Power Rangers som løper rundt og denger ondskap til kuene kommer hjem. De seks heltene og skuespillerne som gjør dem levende er i toppform, og leverer utmerkede karakterportretter.

 

And introducing Joss Whedon!

Mannen som fikk regissere herligheten er en av nerdekulturens store helter, Joss Whedon. Mannen bak BuffyFireflySerenity, og den kriminelt undervurderte Dr. Horribles Sing-along-blog fikk her både manus og regi, og med det så kom utfordringene festet til slike yrker. Whedon er uten tvil en bedre manusforfatter enn regissør, for dialogen i The Avengers er så snappy og leken som man kunne forvente seg. Whedon bringer med seg en Deadpan-humor som er ytterst velkommen i et univers som er langt forbi det punktet hvor du kan ta det 100% seriøst. Det er ikke bare Robert Downey Jr. som får briske seg med vittige comebacks; alle seks hovedfigurene viser frem et veldig levende språk seg i mellom som er en fryd å følge med på. Det er dette som er det bærende elementet i The Avengers, samspillet mellom disse personene. Hulken, Thor, Captain America, Black Widow og Hawkeye er tillagt like mye tid som min personlige favoritt Iron Man og ingen stilles i skyggen av andre. Dette er spesielt godt gjort i en krangelscene mellom fem av karakterene hvor det stilles spørsmål bak motivasjonen til direktøren for det hele, Nick Fury, spilt av Samuel L. Jackson. Dette store fokuset på kjemien i verdens minst sannsynlige dream team etterlater liten plass til å bygge opp en massiv fysisk trussel rundt erkefienden Loki. Han er fra før av kjent som en strateg og renkesmier, men ingen fysisk fare. Så til hans hjelp serverer Whedon en til nå unevnt alliert i form av Chitauriene, også kjent som rom-metall-fisker i mindre innviede kretser. Det er vanskelig å gjøre et slikt element velfungerende i en slik mix, og det er ærlig talt det eneste svake punktet jeg ser ved filmen. Opp til da så avgir Tom Hiddleston en god, creepy aura som oser manipulasjon og stormannsgalskap. Mentalt sett så er han en verdig match for de seks heltene.

Summa summarum: The Avengers er sammenkomsten vi har ventet på, og det er sammenkomsten vi fortjener. Filmen fungerer like godt som en oppfølger til Iron Man-filmene som til Captain America eller The Incredible Hulk. Nye karakterer overses heller ikke i miksen, og vi får en god oppbygning og karakterutvikling av Hawkeye og Black Widow, som ellers bare har blitt hintet til i eposet så langt. Det eneste som trekker ned er skurkene, som utenom Loki er helt identitetsløse. Men filmen er morsom, spennende og vittig, og for det så gir jeg den en terningkast 4.


comicbooked.com

En FANTASTISK firer!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits